A gyermekek nagyon szeretik utánozni a felnőtteket, éppen ezért nagy örömet fog okozni számukra egy elektromos kisautó, hiszen ugyanúgy vezethetnek majd, mint Apa és Anya.

Nagyon fontos azonban, hogy megtanítsuk gyermekeinknek felelősséget vállalni a saját dolgaikért, hogy játékaik még sokáig örömet okozhassanak nekik, és olyanok legyenek, akár újkorukban. Nem beszélve arról, hogy ha vigyáznak a tárgyaikra, nekünk szülőknek sem lesz gondunk a javításra, ezzel időt és pénzt spórolva magunknak!

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a főbb tanácsokat, amelyeket betartva elektromos kisautóink a lehető legtovább megőrizhetik eredeti, kiváló állapotukat. A teendőkbe bátran vonjuk be gyermekünket!

1. Használati utasítás elolvasása és betartása

Az első használat előtt mindenképpen olvassuk el a használati útmutatót, még akkor is, ha korábban volt már dolgunk elektromos kisautóval, hiszen az egyes típusok eltérőek lehetnek. Ezután magyarázzuk el gyermekünknek az olvasottakat.

2. Terepviszonyoknak megfelelő használat

Elektromos kisautónk idő előtt tönkremehet, ha nem megfelelő terepen használjuk. Egy nagyobb kavicsos, esetleg sziklás talaj könnyen tönkreteheti a kerekeket, és sérüléseket okozhat a kasznin.

3. Használat utáni tisztítás

Hogy mindig az eredeti állapotában tündökölhessen a kisautónk, minden használat után töröljük át puha, nedves ronggyal. Ezt a feladatot a gyerekek különösen élvezni fogják!

4. Megfelelő tárolás

Az elektromos kisautókat tároljuk zárt, száraz helyen, pl. a garázsban, vagy raktárban. A legjobb, ha a tárolás idejére letakarjuk egy megfelelő nagyságú takaróval, így hosszabb idejű tárolás esetén elkerülhetjük a porosodást is.

5. Akkumulátorok karbantartása

Úgy érhetjük el a leghosszabb élettartamot az akkumulátorok esetében, ha minden használat után feltöltjük azokat, és teljesen feltöltött állapotban tároljuk. Hosszabb idejű tárolás esetén (pl. télen), havonta egyszer töltsük fel az akkumulátort. Ne hagyjuk teljesen lemerülni az akkumulátort, hiszen ezzel jelentősen rövidül az élettartama. A legoptimálisabb, ha minél kevésbé lemerült akkumulátort töltünk újra (kb. 30%). Az akkumulátorokat ne tároljuk hidegben, tartsuk mindig szobahőmérsékleten!

+1. Folyamatos ellenőrzés

Ne várjuk meg, míg elektromos kisautónknak esetleg nagyobb baja esik. Időnként ellenőrizzük le, megfelelően működik-e a kormány, nem sérültek-e a kerekek, nem lazultak-e meg a csavarok, stb., és mielőbb gondoskodjunk a javításról!

Ezen tanácsokat betartva gyermekünk hosszú ideig tudják kifogástalan állapotban használni a kisautókat, illetve azt is megtanulják, hogyan gondoskodjanak majd felnőtt korukban az igazi autójukról.

További hasznos tippekért, információkért, olvasd tovább Blogunkat!