Legyen szó akár kölcsönzésről, akár vásárlásról, már rögtön az elején a bőség zavarába eshetünk, hiszen manapság már rengeteg típusú, színű, méretű elektromos kisautó közül válogathatunk. De, hogy mi alapján válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb járgányt?

Saját tapasztalatainkat összegyűjtve, ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani. Lássuk tehát az elektromos kisautó választás főbb szempontjait:

  • MÁRKAJELZÉS

Léteznek márkajelzéssel ellátott, az eredetihez megszólalásig hasonlító kisautók (pl. BMW, Mercedes, Audi, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük). Ezeknek az autóknak a liszensz díj megfizetése miatt az áruk is magasabb, de kétségkívül nagyon mutatósak. Akinek nem számít a márkajelzés, vagy nem szeretne túl sokat költeni, választhatja az alacsonyabb árkategóriájú, márkajelzés nélküli autókat is, amik szintén tökéletesen megfelelnek arra a célra, amire használni szeretnénk.

  • MÉRET

Az egyik leglényegesebb szempont. A gyártók általában 3-6 éves kor között ajánlják az elektromos kisautókat, mégis jelentős különbségek lehetnek az autók méretei között. Érdemes megnézni az elektromos kisautó hosszát: a 105 cm-nél kisebb autókat legfeljebb 3-4 éves korig, illetve maximum 105 cm-ig ajánljuk, ennél nagyobb gyermek már nem tud kényelmesen ülni benne. 4 éves kor, illetve 105 cm felett figyeljünk rá, hogy az autó hossza legalább 110-115 cm felett legyen. Minél nagyobb, annál tovább fogja tudni gyermekünk használni.

HOGYAN VÁLASSZUNK ELEKTROMOS KISAUTÓT?Személyek száma?

  • SZÁLLÍTHATÓ SZEMÉLYEK SZÁMA

Az elektromos kisautók között találunk 1. illetve 2 személyes változatot is. Ha testvérek fogják használni az autót, érdemes 2 üléses járgányt vásárolnunk, a későbbi veszekedések elkerülése miatt 🙂

  • KEREKEK

Ma már a legtöbb elektromos kisautó tömör gumi kerékkel készül, amik kiválóan alkalmasak aszfalt, füves, ill. egyéb talajon való közlekedésre is. Találkozhatunk azonban műanyag kerékkel felszerelt kisautóval, amelyek kevésbé strapabíróak, inkább benti használatra javasoljuk.

  • SZÜLŐI TÁVIRÁNYÍTÓ

Amennyiben kisebb gyermek fogja használni az elektromos kisautót, mindenképpen olyan típust válasszunk, amihez szülői távirányító is tartozik, így nem kell aggódnunk, hogy esetleg nekiütközik valaminek vezetés közben, hiszen a távirányítóval egy gombnyomással meg is állíthatjuk az autót.

  • AKKUMULÁTOR

Az elektromos kisautókban lévő akkumulátorok terepviszonyoktól és terheléstől függően általában maximum 1,5-2 órát bírnak ki egy feltöltéssel. Ha nem szeretnénk, hogy idejekorán vége szakadjon a játéknak, érdemes nagyobb teljesítményű, legalább 12V-os akkumulátorral rendelkező kisautót választani. Vásárolhatunk tartalékba csereakkumulátort is, így lemerülés esetén nem kell órákat várnunk a teljes feltöltésig. Érdemes figyelni arra is, hol található az akkumulátor. A legtöbb kisautóban az ülés alatt helyezték el, amit csak az ülés eltávolításával tudunk kivenni, de léteznek olyan járgányok is, ahol pl. a csomagtartóban kapott helyet, így szerszám nélkül is könnyen kivehető.

  • EXTRA FELSZERELTSÉG

A fenti szempontokon túl igény szerint extra felszereltséggel is kérhetjük az elektromos kisautónkat. Ilyenek pl. az LCD kijelző, nyitható csomagtartó, klíma, vagy éppen egyes típusoknál sziréna, stb.

Végül eláruljuk, melyik az a típus, amit kínálatunkból leginkább kedvelnek a gyerekek, és mi is nyugodt szívvel ajánljuk. Ide kattintva, kiderül!